Concertagenda


2019


Op zaterdag 6 april en op zondag 7 april bracht Toonkunst Schiedam een passieconcert ten gehore. Het programma omvatte:

 

 • Michael Haydn            - Missa Tempore Quadragesimae  
 • Dietrich Buxtehude      - Cantate Jesu Meines Lebens Leben  
 •                                     - Cantate (‘Aria’) Befiehl dein Engel dass er komm  
 • Anton Bruckner           - Pange Lingua  
 • Peteris Vasks             - Pater noster 
 • Joseph Rheinberger   - Abendlied en Stabat Mater  

Medewerking werd verleend door orkest Collegium Delft en organist Arjen Leistra.

Het geheel stond onder leiding van onze dirigent Willem Blonk.

 

Het concert van 7 april werd gehouden in de Open Hof in Rotterdam-Ommoord, de kerk waaraan dirigent Willem Blonk verbonden is als cantor-organist.

 

 

 


Toonkunstkoor Schiedam geeft op zaterdag 15 juni een inloopconcert in de Korenbeurs te Schiedam, onder het motto: Ik Toon Kunstkoor Schiedam Het geheel wordt georganiseerd in samenwerking met de Korenbeurs en Cesant.

Het is een gratis concert en iedereen is van harte welkom.

 

Aanvang: 14:30 uur; rond 15:30 uur zijn we uitgezongen. 

 

Daarna is er een gelegenheid om wat te drinken.

De dirigent is Willem Blonk en de pianist Dimitrov Miroslav.

 

Op het programma staat een breed repertoire dat veel mensen in de gelegenheid stelt kennis te maken met klassieke muziek.

De locatie is goed toegankelijk en voor jong en oud bereikbaar. Bij een inloopconcert kan iedereen letterlijk in- en uitlopen!

 

De repetities voorafgaand aan het inloopconcert zijn de repetities op dinsdagavond voor iedereen toegankelijk. We zingen in de Dorpskerk, Noordeinde, van 20:00 - 22:00 uur. Van harte welkom.! Zingen verbindt en maakt je vrolijk. Wil je meedoen? Wie weet kun je meer dan je denkt!

 

Programma: 

  

Vivaldi             Laetatus sum

                   Laudate Dominum              

Madrigalen:     Morley - April is in my mistress face             

                        Wilbye - Adieu sweet Amaryllis                                                        

                        Dowland - Come away, come sweet love      

                   Arbeau - Belle qui tiens ma vie              

                   Anoniem, Ick segh adieu    

  

 

Röntgen          Rei der Edelingen                  

 

Rheinberger    Abendlied                                      

 

Buxtehude      Alleluia                         

 

Fauré              Cantique de Jean Racine 

 

Charles Trenet      La mer                            

 


Op 16 november zingt Toonkunst Schiedam in kerkcentrum De Ark in Schiedam de Petite Messe Solennelle van Rossini. Dit concert werd eerder uitgevoerd in 2014 in de Korenbeurs te Schiedam.

Medewerking wordt verleend door de solisten van Quatres Bouches, organist Geert Bierling op harmonium en Annette Rogers op piano.


2018


Op 15 december 2018 was het Concert de Noël van Toonkunst Schiedamin de kerk waar ook wekelijks wordt gerepeteerd: de Dorpskerk van Schiedam-Kethel. Het programma omvatte werken van Franse componisten. Niet alle werken werden in de Franse taal gezongen. Na afloop was er een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Er waaide een ijzige wind en er dreigde sneeuw, geheel passend bij de sfeer van Kerst. Dat weerhield de meeste gasten er niet van de drankjes buiten te nuttigen naast de sfeervol verlichte kerk.

 


Op 2 juni 2018 om 20.15 uur gaf Toonkunst Schiedam haar eerste concert van 2018 in de Westvestkerk. Op het programma stonden werken van Benjamin Britten, Ola Gjeilo en Edvard Grieg. Toonkunst Schiedam zong die avond onder leiding van gastdirigent Andries Stam. 

Het publiek vulde die avond de Westvestkerk totaal; mooi om voor zo'n volle kerk te mogen zingen. Het was een concert met gedurfd programma. De reacties uit het publiek na afloop waren lovend; we  houden er een goed gevoel aan over.


2017

_________________________________________________________

 

 

Op 26 maart vond een concert in het kader van de serie 'Avondmuziek' plaats in de Dorpskerk te Kethel. Op het programma stond:

 • Vivaldi - Laetatus sum
 • Michael Haydn - Misssa tempore Adventus
 • Buxtehude - Jesu meines Lebens Leben  
 • Befiehl dem Engel
 • Zelenka - Dixit dominus, deel 2 en 3

Op zaterdag 10 juni werd het inloopconcert met klassiek repertoire afgesloten met een swingende uitsmijter. Ongeveer honderd toeschouwers hoorden in de Grote Kerk een enthousiast Toonkunstkoor onder leiding van dirigent Willem Blonk het beste uit zichzelf halen. De swingende organist was Arjen Leistra. Stukken van Fauré, Jenkins en Mozart en vijf Kyrië's werden afgesloten met Gershwins Oh Lawd, I'm On My Way uit Porgy and Bess.


Op 4 november werd een concert uitgevoerd met werken van Mozart in de Grote- of St. Janskerk van Schiedam. Het publiek in een uitverkochte kerk kon genieten van het Requiem, Veni Sancte Spiritus, Misericordias, Ave Verum, Dixit Dominus en Magnificat.

Medewerking werd verleend door  het Dordts Kamerorkest, Arjen Leistra, orgel, Caroline Stam, sopraan, Annette Stallinga, alt, Arco Mandemaker, tenor en Sinan Vural, bas.  

Het geheel stond onder leiding van Willem Blonk.

Toonkunstkoor Schiedam kijkt tevreden terug op een jaar met drie mooie uitvoeringen. 

 

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.