Concertagenda


2018


Op 15 december 2018 brengt Toonkunst Schiedam een adventsconcert in de kerk waar ook wekelijks wordt gerepeteerd: de Dorpskerk van Schiedam-Kethel. Het programma omvat werken van Franse componisten, echter niet alle werken worden in de Franse taal gezongen. Het wordt een concert zonder pauze en na afloop is er een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Hopelijk werkt het weer mee zodat we de drankjes buiten kunnen gebruiken naast de sfeervol verlichte kerk.

De toegangsprijs van dit concert is € 12,50, inclusief het drankje na afloop.


Op 2 juni 2018 om 20.15 uur gaf Toonkunst Schiedam haar eerste concert van 2018 in de Westvestkerk. Op het programma stonden werken van Benjamin Britten, Ola Gjeilo en Edvard Grieg. Toonkunst Schiedam zong die avond onder leiding van gastdirigent Andries Stam. 

Het publiek vulde die avond de Westvestkerk totaal; mooi om voor zo'n volle kerk te mogen zingen. Het was een concert met gedurfd programma. De reacties uit het publiek na afloop waren lovend; we  houden er een goed gevoel aan over.


2017

_________________________________________________________

 

 

Op 26 maart vond een concert in het kader van de serie 'Avondmuziek' plaats in de Dorpskerk te Kethel. Op het programma stond:

  • Vivaldi - Laetatus sum
  • Michael Haydn - Misssa tempore Adventus
  • Buxtehude - Jesu meines Lebens Leben  
  • Befiehl dem Engel
  • Zelenka - Dixit dominus, deel 2 en 3

Op zaterdag 10 juni werd het inloopconcert met klassiek repertoire afgesloten met een swingende uitsmijter. Ongeveer honderd toeschouwers hoorden in de Grote Kerk een enthousiast Toonkunstkoor onder leiding van dirigent Willem Blonk het beste uit zichzelf halen. De swingende organist was Arjen Leistra. Stukken van Fauré, Jenkins en Mozart en vijf Kyrië's werden afgesloten met Gershwins Oh Lawd, I'm On My Way uit Porgy and Bess.


Op 4 november werd een concert uitgevoerd met werken van Mozart in de Grote- of St. Janskerk van Schiedam. Het publiek in een uitverkochte kerk kon genieten van het Requiem, Veni Sancte Spiritus, Misericordias, Ave Verum, Dixit Dominus en Magnificat.

Medewerking werd verleend door  het Dordts Kamerorkest, Arjen Leistra, orgel, Caroline Stam, sopraan, Annette Stallinga, alt, Arco Mandemaker, tenor en Sinan Vural, bas.  

Het geheel stond onder leiding van Willem Blonk.

Toonkunstkoor Schiedam kijkt tevreden terug op een jaar met drie mooie uitvoeringen. 

 

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.