Concertagenda


2019


Op zaterdag 6 april en op zondag 7 april brengt Toonkunst Schiedam een passieconcert ten gehore. Het programma is als volgt:

 

 • Michael Haydn            - Missa Tempore Quadragesimae  
 • Dietrich Buxtehude      - Cantate Jesu Meines Lebens Leben  
 •                                     - Cantate (‘Aria’) Befiehl dein Engel dass er komm  
 • Anton Bruckner           - Pange Lingua  – instrumentaal
 • Peteris Vasks             - Pater noster 
 • Joseph Rheinberger   - Abendlied en Stabat Mater  

Medewerking wordt verleend door orkest Camarata Delft en organist Arjen Leistra.

Het concert van 6 april vindt plaats in onze vertrouwde thuisbasis: de Dorpskerk in Schiedam-Kethel, aanvang 20.15 uur.

Kaarten: door overmaking van € 12,50 op IBAN NL60INGB0000247454 t.n.v. Toonkunstkoor Schiedam o.v.v. concert 6 april of concert 7 april met een bevestiging via secretaris@toonkunstkoorschiedam

 

Het concert van 7 april wordt gehouden in de Open Hof in Rotterdam-Ommoord, de kerk waaraan dirigent Willem Blonk verbonden is als cantor-organist.

 

Aanvang van dit concert is om 20:00 uur. Toegang is gratis: er is een deurcollecte.

 


Op zaterdag 15 juni is er een inloopconcert in de Grote of St. Janskerk in Schiedam waaraan Toonkunst Schiedam haar medewerking verleent.

 

Aanvang: 15.00 uur.

 

Toegang gratis


Op 16 november zingt Toonkunst Schiedam in kerkcentrum De Ark in Schiedam de Petite Messe Solennelle van Rossini. Dit concert werd eerder uitgevoerd in 2014 in de Korenbeurs te Schiedam.

Medewerking wordt verleend door de solisten van Quatres Bouches, organist Geert Bierling op harmonium en Annette Rogers op piano.


2018


Op 15 december 2018 was het Concert de Noël van Toonkunst Schiedamin de kerk waar ook wekelijks wordt gerepeteerd: de Dorpskerk van Schiedam-Kethel. Het programma omvatte werken van Franse componisten. Niet alle werken werden in de Franse taal gezongen. Na afloop was er een glaasje glühwein of warme chocolademelk. Er waaide een ijzige wind en er dreigde sneeuw, geheel passend bij de sfeer van Kerst. Dat weerhield de meeste gasten er niet van de drankjes buiten te nuttigen naast de sfeervol verlichte kerk.

 


Op 2 juni 2018 om 20.15 uur gaf Toonkunst Schiedam haar eerste concert van 2018 in de Westvestkerk. Op het programma stonden werken van Benjamin Britten, Ola Gjeilo en Edvard Grieg. Toonkunst Schiedam zong die avond onder leiding van gastdirigent Andries Stam. 

Het publiek vulde die avond de Westvestkerk totaal; mooi om voor zo'n volle kerk te mogen zingen. Het was een concert met gedurfd programma. De reacties uit het publiek na afloop waren lovend; we  houden er een goed gevoel aan over.


2017

_________________________________________________________

 

 

Op 26 maart vond een concert in het kader van de serie 'Avondmuziek' plaats in de Dorpskerk te Kethel. Op het programma stond:

 • Vivaldi - Laetatus sum
 • Michael Haydn - Misssa tempore Adventus
 • Buxtehude - Jesu meines Lebens Leben  
 • Befiehl dem Engel
 • Zelenka - Dixit dominus, deel 2 en 3

Op zaterdag 10 juni werd het inloopconcert met klassiek repertoire afgesloten met een swingende uitsmijter. Ongeveer honderd toeschouwers hoorden in de Grote Kerk een enthousiast Toonkunstkoor onder leiding van dirigent Willem Blonk het beste uit zichzelf halen. De swingende organist was Arjen Leistra. Stukken van Fauré, Jenkins en Mozart en vijf Kyrië's werden afgesloten met Gershwins Oh Lawd, I'm On My Way uit Porgy and Bess.


Op 4 november werd een concert uitgevoerd met werken van Mozart in de Grote- of St. Janskerk van Schiedam. Het publiek in een uitverkochte kerk kon genieten van het Requiem, Veni Sancte Spiritus, Misericordias, Ave Verum, Dixit Dominus en Magnificat.

Medewerking werd verleend door  het Dordts Kamerorkest, Arjen Leistra, orgel, Caroline Stam, sopraan, Annette Stallinga, alt, Arco Mandemaker, tenor en Sinan Vural, bas.  

Het geheel stond onder leiding van Willem Blonk.

Toonkunstkoor Schiedam kijkt tevreden terug op een jaar met drie mooie uitvoeringen. 

 

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.