Concertagenda


2018


Op 2 juni 2018 om 20.15 uur geeft Toonkunst Schiedam haar volgende concert. Dit zal plaatsvinden in de Westvestkerk. Op het programma staan werken van Benjamin Britten, Ola Gjeilo en Edvard Grieg. De maanden ernaar toe zullen een muzikaal feestje zijn voor de koorleden om deze prachtige muziek in te studeren.

In verband met de geplande sabbatical van onze vaste dirigent Willem Blonk, zal Andries Stam van februari tot juli 2018 onze dirigent zijn. 

Het concert op 2 juni 2018 daarom ook onder leiding van Andries Stam.

Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij de leden. Ook kunt u deze via de evenementenkalender van de Gemeente Schiedam kopen: u boekt online via  S’DAM.nl/tours-tickets  één of meerdere kaarten en betaalt via Ideal.    


2017

_________________________________________________________

 

 

Op 26 maart vond een concert in het kader van de serie 'Avondmuziek' plaats in de Dorpskerk te Kethel. Op het programma stond:

  • Vivaldi - Laetatus sum
  • Michael Haydn - Misssa tempore Adventus
  • Buxtehude - Jesu meines Lebens Leben  
  • Befiehl dem Engel
  • Zelenka - Dixit dominus, deel 2 en 3

Op zaterdag 10 juni werd het inloopconcert met klassiek repertoire afgesloten met een swingende uitsmijter. Ongeveer honderd toeschouwers hoorden in de Grote Kerk een enthousiast Toonkunstkoor onder leiding van dirigent Willem Blonk het beste uit zichzelf halen. De swingende organist was Arjen Leistra. Stukken van Fauré, Jenkins en Mozart en vijf Kyrië's werden afgesloten met Gershwins Oh Lawd, I'm On My Way uit Porgy and Bess.


Op 4 november werd een concert uitgevoerd met werken van Mozart in de Grote- of St. Janskerk van Schiedam. Het publiek in een uitverkochte kerk kon genieten van het Requiem, Veni Sancte Spiritus, Misericordias, Ave Verum, Dixit Dominus en Magnificat.

Medewerking werd verleend door  het Dordts Kamerorkest, Arjen Leistra, orgel, Caroline Stam, sopraan, Annette Stallinga, alt, Arco Mandemaker, tenor en Sinan Vural, bas.  

Het geheel stond onder leiding van Willem Blonk.

Toonkunstkoor Schiedam kijkt tevreden terug op een jaar met drie mooie uitvoeringen. 

 

Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.