Concertarchief


HAMLET


Toonkunst Schiedam is het nieuwe jaar 2018 begonnen met een spannende uitdaging. De thriller-opera Hamlet, op muziek gezet door de Franse componist Ambroise Thomas, werd op 7 januari voor het eerst uitgevoerd in Theater aan de Schie. De opera gaat daarna het land in en zal in diverse theaters worden gepresenteerd. Het bijzondere bij deze serie is dat in de stad waar de uitvoering is een plaatselijk koor wordt gevraagd om de speciaal voor deze editie toegevoegde proloog te zingen. Die uitnodiging liet Toonkunst Schiedam natuurlijk niet lopen! Een mooie ervaring waarvan na afloop werd opgemerkt: dat smaakt naar meer.....  Wie weet welke wegen ons koor nog eens opgaat.

Hieronder link naar een aantal publicaties die in de media in Schiedam en in dagblad Trouw verschenen.

 

Download
Laatste eer aan de koning van Denemarken
Adobe Acrobat document 94.3 KB
Download
Hamlet droom of werkelijkheid.pdf
Adobe Acrobat document 233.6 KB
Download
Hamlet.pdf
Adobe Acrobat document 4.3 MB

2016 was het jubileumjaar van Toonkunstkoor Schiedam, wij bestonden 50 jaar. Dit is op grootse wijze gevierd. Het hele jaar stond bol van de activiteiten.

 

Ons jubileumconcert op 21 mei in de Havenkerk was een geweldig succes, waarmee wij veel bewondering hebben geoogst. Een uitverkochte Havenkerk veerde op en kreeg kippenvel bij het aanhoren van de klanken van "The Armed Man" van Jenkins.

 

Opnieuw in de Havenkerk vond op 6 november het gezamenlijk jubileumconcert met Koninklijk mannenkoor plaats. Dit koor bestond in 2016 maar liefst 150 jaar. Het gevarieerde programma bevatte werken van Gjeilo, Brahms, Holst, Pärt en Puccini. De uitsmijter was een greep uit de opera Porgy & Bess van Gershwin. Medewerking werd verleend door Annette Rogers (sopraan en piano), Lionel van Lawrence (bariton), Iryna Zhynkina (piano), Arjen Leistra (orgel), Koos Mark Band

Wederom met Orpheus en met medewerking van muziekvereniging Harpe Davids namen we op 18 december  deel aan de  jaarlijkse kerstsamenzang in de Grote Kerk te Schiedam. Een zeer sfeervolle avond, die door Arjen Leistra werd begeleid op het orgel. 

 

Het jubileumjaar werd afgesloten in onze "eigen" Dorpskerk in Kethel, de plek waar wij elke dinsdagavond repeteren. Daar verzorgden we een Kerstconcert op 23 december. Het programma met onder meer Christmas Carrols, traditionele Nederlandstalige kerstliederen, werk van Bach uit o.a. het Weihnachtsoratorium en een mis van Haydn. mocht op grote publieke belangstelling rekenen: de kerk zat vol.

 

 

 


Rossini: Petite Messe Solennelle

16-11-2014 

Korenbeurs, SchiedamRossini: Petite Messe Solennelle

23-11-2014

Open Hofkerk, Rotterdam-OmmoordEngelse Madrigalen Liederen van Purcell

17-05-2014

Dorpskerk KethelBach: Magnificat Heinichen: Mis in D Zelenka: Dixit Dominus

24-11-2013

Grote of Sint Janskerk, Schiedam