Concertagenda, kaarten


Programma 2021


Beste lezers,

 

Wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug en wat een bijzonder jaar zijn we ingegaan. Er zijn nog heel veel onzekerheden, maar het is wel ons jubileumjaar! 55 jaar Toonkunstkoor Schiedam.

 

Corona is het meest gehoorde en besproken woord en dat belemmert echt alles. Natuurlijk ook al onze muzikale activiteiten.

We zijn 2020 begonnen met onze nieuwe dirigent Ardjoena Soerjadi. Heel bevlogen en enthousiast. We zijn met hem begonnen aan een repertoire met verschillende Magnificats. Een gepland concert met dit repertoire hebben we drie keer moeten uitstellen en uiteindelijk helemaal moeten laten vervallen.

We hebben er wel creatief aan gerepeteerd…… met de verschillende stemgroepen in de kerk op afstand, later met 2 stemgroepen op afstand. Halverwege de tweede golf met livestream vanuit de kerk waar Ardjoena voortreffelijk pianospeelt en ons dirigeert……

Nog later, met de avondklok, blijft hij thuis en maakt filmpjes waarin hij ons dirigeert en aanwijzingen geeft. Uiteraard is het niet optimaal, maar binnen de mogelijkheden die er zijn, het beste wat gedaan kan worden.

 

Het geplande Kerstconcert is uiteindelijk een uitvoering door Ardjoena en sopraan Lilian Wong geworden via de livestream. Een mooi concert in een lege kerk. Maar wel door velen beluisterd en uiteindelijk ook nog gefinancierd door het Fonds Schiedam Vlaardingen. Iedereen doet zijn best om er iets van te maken.

 

We proberen met elkaar contact te houden via mail, whatsapp, kaartjes, telefoontjes……. Maar o, wat zouden we weer graag met elkaar willen zingen.

 

We zijn nu bezig met de Mis in D van Dvořák, een mooi koorwerk dat we willen gaan uitvoeren met organist Cees Willem van Vliet (Hij zou ook de Magnificats begeleiden).

Het staat nu gepland op 29 mei (is alweer een uitgestelde datum) en we blijven hoop houden dat het gaat lukken. [webmaster: helaas kan 29 mei niet doorgaan]

 

Zo niet, dan gaan we aan de slag met King Arthur van Purcell. Alles is daarvoor geregeld en vastgelegd. Het wordt uitgevoerd op 27 november, een zogeheten concertante uitvoering van dit meesterwerk, dat van oorsprong was geschreven als een opera.

 

Laten we hopen dat dit gaat lukken en dat alle koorleden, gezond en wel, daaraan mee kunnen doen.

 

We zullen doorgaan en blijven zingen!

 

Het bestuur.

 


Voor eerdere uitvoeringen zie het Concertarchief:


Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.