Concertagenda, kaarten


Programma 2021


Kerstconcerten afgelast

De traditionele kerstzang bij kaarslicht van zondag 19 december in de Grote of St. Janskerk te Schiedam moest helaas worden afgelast wegens corona maatregelen. 

Het Kerstconcert van Toonkunstkoor Schiedam dat gepland was op 21 december kon eveneens helaas geen doorgang vinden.

Ondanks deze tegenvallers begint het koor zo spoedig mogelijk met de repetities voor het voorjaarsconcert!


Toonkunst vervroegde King Arthur concert door dreigende lockdown.

 

publiek in de zaal en thuis met livestream is vol lof over uitvoering van King Arthur!

 

Het bestuur van Toonkunstkoor Schiedam kwam woensdag in actie nadat er berichten via de pers doorsijpelden over een dreigende sluiting van publieke ruimten en daarmee het staken van onder andere culturele activiteiten in de avond.

Het geplande concert van King Arthur van Henry Purcell op zaterdag 27 november in de Grote of St. Janskerk dreigde in het water te vallen. In overleg met orkest, dirigent, solisten en de concertlocatie werd besloten het concert te verplaatsen naar vrijdagavond 26 november.

Dat betekende dat alles wat op die dag gepland was naar voren moest worden verschoven: orkestrepetitie en generale repetitie dienden vóór zes uur ’s avonds te zijn afgerond. In allerijl werd een bedrijf ingehuurd om een livestream op te zetten voor diegenen die door het vervroegen niet in staat waren het concert live in de kerk bij te wonen.

 

Het bleek dat dit alles nauwelijks impact had op de kwaliteit van het concert. Wat een spetterende uitvoering. Iedereen was tot het uiterste gemotiveerd om er iets bijzonders van te maken: de koorleden, omdat dit de eerste uitvoering was sinds twee jaar en er ondanks de lockdown hard gerepeteerd was om iet moois neer te zetten. De dirigent Ardjoena Soerjadi, al twee jaar in dienst van het koor, maar die nog niet werkelijk had kunnen laten zien waartoe hij in staat was. Het orkest en de solisten, de professionals, die vanaf het moment dat wij hen contracteerden blij waren dat zij weer aan de slag konden en die de dreiging van wekenlang nietsdoen als een zwaard van Damocles boven zich voelden hangen. David Prins, de verteller die iedereen in zijn enthousiasme op sleeptouw nam in dit avontuur en die erin geslaagd is het vuur in het koor te ontsteken. En tenslotte de technici en gastheer koster Paul van Wijngaarden, die het mogelijk maakten om de uitvoerenden in het licht te zetten en beeld en hun geluid over de kerk en in de “ether” uit te strooien.

 

Het was echt een feest, dit 55-jarig jubileum, met tweehonderd bezoekers op afstand in de kerk en vijfhonderd hits op de live-registratie.

 

Enkele reacties die wij mochten noteren:

 

·       Wat een bijzondere avond was het met jullie jubileumconcert!! We hebben genoten. Erg leuke regie en verteller die er een prachtig geheel van maakte. Jullie hebben mooi gezongen onder de nieuwe dirigent. En wat een geweldig orkest en solisten!!

·       Ik heb van 't begin tot 't eind genoten!

·       Prachtige muziek in een prachtige kerk

·       Die solisten hadden er ook zo’n zin in, dat spatte ervan af en wat voegt dat dan veel toe …… Heerlijk om naar te kijken en te luisteren.

·       Ik volgde de livestream thuis en heb onafgebroken zitten kijken, heb mezelf niet eens tijd gegund iets lekkers te gaan halen. Prachtig!

·       De livestream deed het heel goed, goede kwaliteit en het klonk mooi

·       Ik heb net het concert gekeken en geluisterd: mijn complimenten, ik vond het mooi en soms grappig en deed mij erg denken aan de voorstellingen van de Shakespeare company die wij hebben gezien. Het was iets bijzonders zoals de solisten en de verteller meededen.

·       Wat ontzettend leuk om terug te kijken! We zitten alweer te genieten, en zo mooi gemonteerd: complimenten voor de technici die dit hebben gemaakt

·       Wat een voorstelling wat een feest! Wat een prachtige stream... We hebben samen gekeken en genoten. Soms met een lach maar ook met een traan! Dankjewel

 

·       Gefeliciteerd! Wat fijn dat jullie jubileum concert op deze wijze toch een succes kon zijn! Ik was lang aan het twijfelen of ik zou komen luisteren en vrijdagavond keek ik nog een keer of het wel door zou gaan. Toen was er bij jullie inmiddels een hoop gebeurd! Concert verzet en ook een stop op de bezoekers. Maar wat een feest om het via de stream te kunnen zien. Dit soort acties geeft mij zoveel plezier en hoop. Er zijn altijd mogelijkheden als we maar niet opgeven.

     

De komende weken zullen we het zonder repetities moeten stellen. Dus niet met

elkaar nagenieten van het concert en repeteren voor de kerstconcerten. We gaan

proberen om op andere manieren te repeteren, digitaal en met een

middagrepetitie er toch iets van te maken. Hopelijk gaan we snel weer “open”. 

Voor eerdere uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam zie het Concertarchief op deze website:


Mailinglijst

Wil je op de hoogte blijven van de uitvoeringen van Toonkunstkoor Schiedam? Vul dan onderstaande formulier in. Wij zetten je dan graag op onze  mailinglijst.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.